Francouzské mušle s bílým vínem & Pain à l'ancienne



Má vůbec cenu nějak komentovat tuhle čirou dokonalost? Nemá. 

Až si tuhle lahůdku připravíte, pochopíte.  



Ingredience:
1 kg slávek
150 ml kvalitního bílého vína
2–3 lžíce másla
2 nožem rozmáčknuté stroužky česneku
šalotku
4 cherry rajčátka
hladkolistou petržel
mořskou sůl a pepř



Příprava:
Slávky očistěte, pod tekoucí vodou je zbavte nečistot a naložte je do minimálně třech litrů osolené vody, kde je nechte přibližně 15 minut odpočívat. Ať si tam holky pěkně pokecaj. Mezitím si ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte najemno nakrájenou šalotku a nožem rozmáčknutý česnek. Až šalotka zesklovatí, přilijte víno a cherry rajčátka, zamíchejte a vložte scezené mušle (ty které se při koupání nezavřely, nekompromisně vyhodťe).  Přiklopte a nechte 3–5 minut vařit. Po 5 minutách by již měly být všechny krásně otevřené. Nakonec přidejte nasekanou hladkolistou petržel a naservírujte na z trouby nahřáté talíře. Bagetky na fotce jsou samozřejmě domácí, tentokrát jsem sáhla po receptu  na Pain à l'ancienne z blogu mého oblíbence, pana Cuketky.


1 komentář: