POMALU PEČENÁ ŽEBRA

Opět začíná doba grilování, tak kdybyste už nevěděli co grilovat, tak klidně můžete hodit na gril i tyhle žebra pečená v troubě. Ale jen vcelku, jinak se Vám rozpadnou a propadnou grilem, a to by byla škoda, velká škoda!


1 kg vepřových žeber

Ingredience na marinádu:
3 lžíce medu
2 lžíce hoisin omáčky
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce shaoxing vína
4 stroužky prolisovaného česneku
1 chilli paprička
1/2 lžičky koření pěti vůní
bílý pepř, sůl

Ingredience na zálivku smíchejte dohromady, potřete žebra a dejte nejlépe přes noc marinovat do lednice.  Druhý
 den rozehřejte troubu na 150°C vložte naložená žebra, podlijte troškou vody a pečte 3 hodiny. Upečená žebra vyjměte, šťávu slijte do rendlíku a na plotně zredukujte obsah. Troubu zapněte na funkci gril, žebra potřete 3 lžícemi zredukované šťávy a ogrilujte do zlata. Zbylou šťávu si nechte k podávání.
Ps: Já si je upeču vždy den předem, odložím je do lednice, druhý den seberu ztuhlý tuk, a pokračuji, jak je v receptu.

Chřest:
200 g mladého chřestu
1/2 chilli papričky
2 stroužky česneku
1 větvička čerstvého pepře
2 lžíce olivového oleje
sůl


Chilli a česnek pokrájejte, a vhoďte na rozpálený olej a rychle orestujte tak, aby se Vám česnek nespálil, stáhněte oheň, přidejte chřest a pepř a dvě minuty restujte. Na závěr osolte.

2 komentáře:

  1. Ahoj, zrovna jsem si objednala tento gril https://www.maxtechnika.cz/barbecue-zahradni-gril.html a hledam recepty, co si udelat jako prvni jidlo. A ty zebra jsou uzasny napad a strasne se mi sbihaji sliny. Takze o prvnim jidle mam jasno. Diky moc ;)

    OdpovědětVymazat